Witloof in de oven

Wie van ons is geen fan van dit gerecht: witloof in hesp, gegratineerd in de oven. 
Wij alleszins wel!
Dit is mijn recept, en dat wordt door mijn huisgenoten zeker gesmaakt:

Snijd de harde kern uit witloof. Laat een flinke klont boter smelten in de pan. Bak je witloof aan alle kanten goed bruin. Kruid met zout, peper en een beetje suiker. Zet dan je pan op de laagste stand en laat het witloof stoven tot het gaar is.

Rol het goed uitgelekte witloof in hesp en leg de rolletjes in een ovenschaal.
Maak dan een stevige bechamelsaus. Ik doe daar redelijk wat kaas bij, een mengeling van emmental en gruyère. 
Giet je saus over de rolletjes en strooi daar bovenop nog flink wat kaasmengeling. Laat deze schotel ongeveer 15 minuutjes gratineren in de oven. Wij eten dit het liefst met puree.
 

1 opmerking: