Dit is persoonlijk 1 van mijn favorieten ! Jollof rice !

Wat heb je zeker allemaal nodig ?
Tomaten, ajuinen, rode paprika, peper en zout, een beetje cayenne peper, en een laurierblad.
Vergeet de bouillon niet!
Terwijl je de ui een beetje laat bakken in de pan, kan je de tomaten en paprika al in stukjes snijden. Als je dit wenst, kan je steeds nog een blikje tomatenpuree toevoegen voor extra smaak.
Wanneer de ui zacht is, kan je al het bovenstaande in de pan toevoegen, samen met 500ml water. Laat dit geheel gedurende 20min op het vuur. Vergeet niet regelmatig te roeren!
Na de 20 minuten, kan je de losse rijst toevoegen (ongeveer 225gr).
Laat het mengsel nog op een laag vuur sudderen, dit gedurende 25 minuten.
Traditioneel kan je kip serveren bij dit gerecht, maar uiteraard is dit in te vullen naar eigen keuze!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten