Nkatebe (pindasoep)



Dit is een Ghanees gerecht. Overheerlijk !



Zorg ervoor dat je volgende dingen in huis haalt :

1 soepkip
6 tomaten
6 okra's
1 aubergine
2 laurierblaadjes
zout,
2 uien
3 teentjes knoflook
4 chilipepers
250 g pindakaas,
heet water,
2 eetlepels tomatenpuree
Afrikaanse peper

Zo, heb je alles in huis ? Laten we eraan beginnen !

Je kan ervoor kiezen om de kip in kleine stukjes te snijden, maar je kan evengoed kippenbillen gebruiken.

Snijd de okra's en de aubergine in kleine stukjes en de tomaten in vieren.

Breng 1 1/2 liter water aan de kook met de laurierblaadjes en een mespunt zout.
Voeg de uitjes, de knoflook, de okra's, de aubergine, de tomaten en de pepertjes toe en breng de soep opnieuw aan de kook.

Vermeng de pindakaas met heet water tot het een vloeibare 'soep' wordt.
Doe dit mengsel bij hetgeen je reeds bereidt hebt.
Voeg de tomatenpuree al roerend toe en voeg er de Afrikaanse peper aan toe. Opgelet, niet te veel gebruiken !
Voeg de kip toe en laat het geheel nog 30 minuten doorkoken.

Wanneer er zich een laagje olie vormt bovenop de soep, weet je dat het gerechtje klaar is! Je kan dit eten met rijst, maar probeer ook zeker eens fufu, banku of kenkey !




Mo indidi yea !